زمان مطالعه :
۱۷ دقیقه
مشاوره حقوقی

مشاوره حقوقی چیست و چه انواعی دارد؟

آنچه می خوانید...

با پیچیده شدن روابط بین انسان ها و  سازمان ها، برای حل مشکلات و  انجام معاملات نیاز به یک فرد آگاه در این زمینه می باشد. تمامی شرکت ها و ارگان ها نیاز به یک مشاوره حقوقی دارند، که این به معنی  الزام  قرار داد بستن  با یک دفتر وکالت با تجربه در زمینه حقوقی می باشد. اما آیا شما هم در زمینه حقوقی نیاز به مشاور دارید؟ آیا اطلاعات کافی در زمینه حقوقی ندارید و نمیدانید کدام مشاور حقوقی را انتخاب کنید؟ با ما همراه باشید و پاسخ سوالاتتان را بگیرید.

امروزه به واسطه زندگی شهری بسیاری از مردم درگیر مسائل قانونی و حقوقی در حوزه های تجاری، مالی، خانوادگی و … هستند. همان طور که می دانید انسان ها در گذشته برای جلوگیری از هرج و مرج اقدام به قانون گذاری کرده و باتوجه به شرایط سیاست کشور خود این قوانین را در هر حوزه بسط و گسترش داده اند. در حال حاضر مشاوره حقوقی و اطلاع از قوانین برای حل و فصل مسائل مختلف بسیار ضروری است. اما چرا مشاوره های حقوقی در جوامع امروزی ضرورت دارد؟ آیا اطلاع از قوانین کفایت می کند و دیگر نیازی به مشاوره با وکلا یا مشاوران حقوقی نخواهد بود؟

در حال حاضر بسیاری از افراد که با مشکلات حقوقی مواجه هستند که متاسفانه بدون اطلاع از شرایط و قوانین حاکم در جامعه اقدام به شکایت یا دادخواست حقوقی می کنند. بدون شک آن ها خود را برنده پرونده می دانند، اما در پایان دادگاه آن ها هستند که با داشتن مدارک و ادله مستحکم بازنده خواهند شد. علت وقوع این اتفاق کاملا واضح هست، زیرا آن ها قوانین را به درستی نشناخته بودند.  

مشاوره حقوقی چیست؟

منظور از مشاوره حقوقی داشتن اطلاعت حقوقی افراد نیست، زیرا بسیاری از افراد حتی عوام مردم دارای سطحی از اطلاعات حقوقی بوده و با کمی قوانین آشنا هستند. برای مثال دریافت اطلاعات از دوستان، خبرنامه ها، وب سایت های حقوقی و … تنها اطلاعات حقوقی هستند و مشاوره حقوقی محسوب نمی شوند. در واقع مشاوره های حقوقی توسط شخصی ارائه می شود که به واسطه مدرک تحصیلی، موفق به دریافت پرونده وکالت شده و یا در حوزه حقوقی از سابقه کاری خوبی برخووردار باشد.

به لحاظ قانونی یک مشاور حقوقی می تواند در ازای مشورتی که به ارباب رجوع خود ارائه می دهد، هزینه ای را دریافت کند. همچنین، مشاور در قبال شخص دارای وظایف و مسئولیت هایی است که طی قرارداد مشخص باید رعایت شود. اغلب مشاوره های حقوقی از سوی وکلا پیش از برگزاری دادگاه و یا اجرای قانون انجام می شود که به منظور آگاهی شخص از شرایط پرونده و در نهایت واگذاری آن به وکیل است.

البته در برخی از پرونده ها، مشاوره های حقوقی تنها نقش راهنما داشته و فرد به تشخیص خود یا وکیل می تواند به تنهایی برنده پرونده حقوقی شود. به هر روی در اکثر مشاوره های حقوقی توافقنامه های حقوقی بین وکیل و موکل تکمیل شده و به واسطه آن وکیل از نقش مشاور حقوقی خارج شده و موظف به اجرای دستورالعمل های حقوقی برای موکل خود است.

انواع مشاوره های حقوقی

در عصر حاضر به لطف تکنولوژی و دسترسی به مشاوره های حقوقی بسیار آسان شده است، به طوری که شما در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید با یک مشاور یا وکیل زبده در ارتباط باشید. به طور کلی انواع مشاوره های حقوقی به سه دسته تقسیم بندی می شود که عبارتند از:

  1. مشاوره حقوقی حضوری
  2. مشاوره حقوقی تلفنی
  3. مشاوره حقوقی آنلاین

مشاوره های حقوقی به صورت حضوری یکی از متداول ترین روش ها برای دریافت اطلاعات از سوی ارباب رجوع بوده است. مهمترین مزایای این مشاوره برقراری ارتباط مستقیم و طرح مسئله به طور کامل است، در نتیجه هم شخص مراجعه کننده و هم مشاور از شرایط حاکم بر پرونده آگاه می شوند. علاوه بر مشاوره حضوری، امروزه مشاوره های تلفنی و آنلاین از طریق وب سایت ها نیز به واسطه دسترسی سریع به مشاور رایج شده است. از مزایای این نوع مشاوره ها می توان به سهولت در برقراری ارتباط با مشاور اشاره کرد، با این وجود اکثرا مشاوره های غیر حضوری با یک یا چند جلسه به سرانجام نرسیده و اغلب مشاوران و وکلا برگزاری جلسه حضوری را به اشخاص پیشنهاد می دهند. توجه داشته باشید که برای مشاوره حقوقی باید به مشاوران و وکلای متخصص در حوزه مرتبط به پرونده خود مراجعه نمایید، زیرا گستردگی و پیچیدگی قانون به گونه ای است که تنها افراد باتجربه می توانند از عهده حل پرونده برآیند.

با کلیک روی هر یک از موارد زیر به توضیحات آن هدایت می شوید:

مشاوره حقوقی خانواده

دعاوی خانوادگی از شایع ترین پرونده هایی هستند در دادگاه ها مطرح می شود. دریافت مشاوره از یک وکیل خوب به حل این دعاوی کمک شایانی می کند. جلسات مشاوره حقوقی خانواده مواردی از جمله امور نامزدی، طلاق، فسخ نکاح، مهریه، نفقه، حضانت فرزند و … را شامل می شود.

مشاوره حقوقی ملکی

یکی از پیچیده ترین پرونده هایی که در مراجع قضایی مطرح می  شوند پرونده های دعاوی ملکی هستند بنابراین مشاوره حقوقی با یک وکیل خوب از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که تکایل به دریافت مشاوره حقوقی دارید بهتر است تمامی مدارک لازم را در اختیار وکیل ملکی خوب قرار دهید تا مشاوره درستی را به شما ارائه دهد. افراد زیادی به دلیل عدم آگاهی از  روند پرونده بخشی از مدارک را پنهان می کنند که باعث بروز مشکل در روند پرونده می شود.

مشاوره حقوقی کیفری

پرونده های کیفری پرونده هایی هستند که شامل جعل، کلاهبرداری، قتل، سرقت، خیانت در امانت و… می شوند. این نوع پرونده های بسیار پیچیده هستند. در صورت مشورت با یک وکیل کیفری خوب شما می توانید از بروز هرگونه مشکلی در روند پرونده پیشگیری کنید.

مشاوره حقوقی قراردادها

امروزه قراردادهای زیادی بین افراد منعقد می شود که در بسیاری از موارد عدم آگاهی و داشتن اطلاعات کافی خسارات جبران ناپذیری را به دنبال دارد. مشاوره حقوقی با یک وکیل خوب در تنظیم قرارداد، صلح نامه، وکالت نامه و…. باعث می شود تا با چشم باز عمل کنید.

مشاوره حقوقی مالی

یکی از اصلی ترین فواید دیافت مشاوره مالی این است که از هزینه های سنگینی که ممکن است در اثر اشتباهات در این پرونده ها به وجود آید پیشگیری شود. دعاوی مالی شامل توقیف اموال، مطالبه وجه چک و سفته و … می شود.

مشاوره حقوقی ثبت برند

مشاروه حقوقی در امور ثبتی شامل موار مختلفی از جمله ثبت برند علامت های تجاری، آرم مخصوص، شرکت های تجاری، سهامی عام، سهامی خاص و … می شود.

مشاور حقوقی به چه فردی گفته می شود؟

یک مشاور حقوقی تسلط کافی بر  اصول حقوقی و قوانین دارد و می تواند در زمینه های مختلف کمک شایانی به ارگان ها و سازمان ها داشته باشد.  برای گرفتن تصمیمات درست و قانون مند نیاز به مشاروه حقوقی می باشد. از آنجا که اکثریت مدیران اجرایی  اطلاعات کافی در رابطه با  قانون ندارند در صورت تصمیم  اشتباه متحمل ضرر های جبران ناپذیر می گردند.

مشاوره حقوقی چه ضرورتی دارد؟

متاسفانه ضرورت استفاده از مشاور حقوقی در ایران به درستی درک نشده است و هر روز شاهد ازدحام پرونده های متعدد در دادسراها هستیم که به راحتی با مشورت یک وکیل بسته خواهد شد، اما اینگونه نیست. بسیاری از افراد به واسطه عدم پرداخت هزینه مشاوره و با باور غلط دستمزد بالای وکلا و مشاورین حقوقی از دریافت کمک قانونی سر باز زده و در نهایت بازنده پرونده با دچار ضررهای مالی بسیار بیشتری می شوند.

اگر چه دریافت هر نوع مشاوره حقوقی با پرداخت هزینه ای همراه است، اما اکثر این مشاوره ها به پیشرفت پرونده کمک بسزایی می کنند. شاید باورکردنی نباشد اما دادخواست های فراوانی در دادگاه ها وجود دارند که به دلیل عدم تخصص کافی به اشتباه تنظیم می شوند و فرد هزینه زیادی را برای ابطال دادخواست پراخت می کنند. به بیان ساده تر مشاوره حقوقی در پول و وقت شما صرفه جویی کرده و بدون هدر دادن انرژی، وقت و پول هنگفت شما را به نتیجه مطلوب می رساند.

وظایف مشاور حقوقی

مشاور حقوقی وظایف مختلفی دارد که شامل موارد زیر می شود :

  • تهیه متن هایی برای تنظیم قرارداد  بین سازمان های مختلف
  • در زمان شرکت در مزایده و یا مناقصه  لازم است تا مشاور حقوقی  اطلاعات کافی در رابطه با  امور حقوقی داشته باشد و اطلاعات لازم را به مدیران ارشد و اجرایی انتقال دهد.
  • در ارگان های خصوصی، انجام تمام امور ثبت، تغییر و تحول در ساختار از وظایف اصلی مشاور حقوقی می باشد.
  • اگر شرکت، شکایتی دارد لازم است تا مشاوره حقوقی اطلاعات لازم برای دفاع را جمع آوری کند تا بتواند از سازمان دفاع کند.
  • انجام امور مربوط به مالیات و راهنمایی های لازم شرکت باید توسط مشاور حقوقی انجام شود.
  • یک مشاور حقوقی دانا باید اطلاعات کافی در زمینه چک، سفته و هر گونه تعهدات مالی داشته باشد تا بتواند به سازمان ها در این موارد کمک کند.
  • ثبت برند شرکت، قوانین تجارت، تمام مقررات و تغییرات هر کدام از آن ها  از وظایف مشاور حقوقی می باشد.
  • در یک شرکت مدیران و کارمندان نیاز به مشاور حقوقی دارند، گاهی تنها یک شخص نمی تواند به تمام امور  حقوقی رسیدگی کند، که در این صورت تعداد افراد زیادی مسئولیت مشاوره حقوقی را بر عهده دارند.

تفاوت وکیل با مشاور حقوقی

یک وکیل بعد از تنظیم و عقد قرارداد برای انجام تمام امور حقوقی و دعاوی قراردادی فرد وظیفه دارد. البته محدوده این مسئولیت توسط فرد مشخص می گردد. وکیل پایه یک دادگستری، این توانایی را دارد که در تمام دعاوی خانوادگی و دعاوی ملکی و دعاوی کیفری دخالت کند و  مسئولیت کار ها را برعهده بگیرد، اما در مقابل یک فرد که تنها  از کانون وکلای  دادگستری پروانه دریافت کرده است، لازم است تا به مدت 2 سال کارآموزی داشته باشد و زیر نظر  یک وکیل فعالیت داشته باشد تا  بتواند حوزه کاری خود را گسترش دهد. اما یک مشاور حقوقی وظیفه ارائه مشاوره در زمینه حقوقی دارد. مشاوره ها و راهنمایی ها، هم می تواند به یک فرد و هم به یک سازمان ارائه شود. این راهنمایی ها کمک می کند تا افراد و سازمان ها با آگاهی کافی  تصمیمات درست تجاری و حقوقی را بگیرند.

تفاوت خدمات مشاوره حقوقی با خدمات وکالتی

همان طور که اشاره شد، مشاوره حقوقی از سوی افراد واجد شرایط یا سازمان ها ارائه می شود که به بررسی مسائل پرونده و راهکارهای حقوقی پرداخته می شود. در حالی که در خدمات وکالتی شخص می تواند با تنظیم توافقنامه و قرارداد قانونی، پیگیری پرونده و انجام مراحل حقوقی در سازمان های قضایی را به وکیل واگذار کند. لازم به ذکر است که وکلا می توانند جلسات مشاوره های حقوقی برگزار کنند، در حالی که اجازه ارائه خدمات وکالتی توسط مشاورین حقوقی (بدون پروانه وکالت) امکان پذیر نخواهد بود.

سوالات متداول در مورد مشاوره حقوقی

وکلای پیروز

وکلا، حامیان کارآزموده ای هستند که دست در دست دادخواهان و ستم دیدگان،با بهره گیری از قدرت قلم و قوت کلام خود، به حفظ جان، مال و آبروی آنان اهتمام می‌ورزند. از این رو جمعی از وکلا برای ایجاد سایه ای امن از دفاع پیروزمندانه برای شهروندان، اقدام به تاسیس گروه حقوقی وکلای پیروز نموده اند.

7 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *