شرایط طلاق زن بیمار
خیلی از مراجعین به گروه حقوقی وکلای پیروز در رابطه با شرایط طلاق همسر بیمار و یا طلاق به دلیل بیماری روانی همسر سوال می پرسند، در ادامه این مطب به بررسی شرایط طلاق، تنها دلیل بر بیماری همسر می پردازیم، با ما همراه باشید.
همانطور که در مقالات قبلی هم گفته شده بود، اساسا حق طلاق در قانون با مرد است، و برای طلاق از طرف مرد نیاز به ارائه دلایل محکمه پسند به دادگاه نیست.
اگر که بیماری صعب الاج زوجه به اثبات برسد و از آنجایی که حق طلاق با مرد است، مرد این اختیار را دارد که با پرداخت حق و حقوق کامل زن و پرداخت مهریه و نفقه، زن را طلاق دهد. لازم به ذکر است که ابتلا به بیماری و یا حتی خیانت نمی تواند حق دریافت مهریه را از بین ببرد .
درخواست طلاق زوجه به دلیل بیماری روانی زوج
در صورتی که زوجه بتواند به دادگاه اثبات کند که زوج دچار بیماری صعب العلاج است، که دلیل بر سو رفتار و عدم معاشرت و انجام وظایف زناشویی شده باشد، می تواند از طریق دادگاه درخواست برای طلاق دهد. حتی اگر زوج برای طلاق رضایت نداشته باشد با اثبات بیماری زوج می توان حکم طلاق از طرف زن صادر شود.
در حقیقت درخواست طلاق از طرف زن با دو روش امکان پذیر است یک اینکه مرد از شروط دوازده گاه عقدنامه که یکی از آن ها طلاق به دلیل بیماری صعب العلاج است، را امضا کرده باشد. شرط دوم برای طلاق از طرف زن این است که زوجه بتواند عسر و حرج خود را به دادگاه ثابت کند .
بر طبق قانون ابتلا به هر کدام از بیماری های صعب العلاج، روانی و.. که آرامش زندگی را برهم زند دلیل بر عسر و حرج زن می باشد . بعد از اثبات و رسیدگی دادگاه به این موضوع ، زوج الزام به طلاق می باشد . حتی اگر زوج به اجبار طلاق همسرش را ندهد، دادگاه حکم طلاق را ثبت می کند .
راه های به اثبات رساندن بیماری همسر
این بحثی مفصل در رابطه با اثبات ادله دعوی می باشد. می توان با استفاده از سوابق پزشکی، شهادت شاهدین، تحقیق محلی، معاینه پزشکی و… بیماری همسر را به اثبات برسانید با ارائه تمام این موارد، دادگاه برای ارائه حکم شرایط را بررسی می کند .
چه بیماری هایی موجب فسخ نکاح می شود ؟
طبق قانون، جنون برای هر کدام از زوجین، اعم از ادواری یا استمرار، برای طرف مقابل شرایط فسخ نکاح را محیا می سازد .
البته این بدان معنی است که طرف مقابل به طور مکرر این بیماری را تجربه نکند، نه اینکه مدتی مبتلا بوده و بعد از درمان بهبودی کامل صورت گرفته باشد .
این قانون تنها مشمول افرادی می شود فرد در طول روز چندین مرتبه یا حتی ماهی یکبار علائم این بیماری را از خود بروز دهد .
در صورتی که بعد از عقد دچار هر کدام از بیماری های مقاربتی شده باشد، زن این اختیار را دارد که از رابطه زناشویی با همسر امتناع کند، اما نفقه خود را دریافت کند .
در صورتی که زن دارای این بیبماری ها باشد، مرد حق فسخ نکاح را دارد از جمله این بیماری ها شامل:
- زمین گیر بودن
در صورتی که به هر دلیل زن توانایی جابه جایی خود را نداشته باشد و برای نقل مکان خود به کمک دیگران نیاز داشته باشد، همسر او حق فسخ نکاح را دارد.
- بیماری قرن و افضاء
منظور بیماری موجود در اندام های جنسی زن می باشد، که سبب می شود ناحیه تناسیل زن حالتی استخوانی وغضروفی داشته باشد، همچنین افضاء به این معنی است که حایل میان اندام تناسلی زن کامل وجود نداشته باشد و یا به دلایل مختلف از بین رفته باشد.
- نابینا بودن زن
نابینا بودن از هر دو چشم موجب فسخ نکاح می گردد، اما در صورتی که نابینایی تنها از یک چشم وجود داشته باشد که عیب محسوب گردد نیز موجبات فسخ نکاح را فراهم می سازد .
- ابتلا به بیماری برص و جذام
هر دو این بیماری مربوط به بیماری های پوستی می باشند که تاثیر بسیار قابل توجهی بر زیبایی افراد می گذارد .
تنظیم قرارداد شرکت های خصوصی و دولتی
021-26641878 آدرس اینستاگرام
نتیجه گیری
در حالت کلی دادگاه حق طلاق دارد ، اما برای طلاق از طرف زن شرایطی وجود دارد که لازم است، بررسی شود.در مقالات قبلی پیرامون شرایط طلاق از طرف زن به شرط اثبات عسر و حرج بحث شد، طلاق به دلیل بیماری های روانی یکی دیگر از مواردی بود که امکان طلاق را برای مرد و زن فراهم می کند . در هر حال حتی اگر بیماری زوجه هم به اثبات برسد، طلاق با شرط پرداخت مهریه پابرجاست.