زمان مطالعه :
۵ دقیقه
جرم هک شبکه های اجتماعی

جرم هک شبکه های اجتماعی

آنچه می خوانید...

هک شبکه های اجتماعی از نظر قانون جرایم رایانه ای ، مهم ترین جرم است و هر کس به داده های دیگری دسترسی غیرمجاز پیدا کند باید مجازات شود. شبکه های اجتماعی و اطلاعات شرکت های بزرگ همواره در معرض هک شدن هستند به همین منظور باید از متخصص امنیت شبکه در شرکت استفاده شود.

در این مقاله قصد داریم در خصوص نشانه ها و جرم هک شبکه های اجتماعی اعم از اینستاگرام و تلگرام و… توضیح دهیم.

متخصص امنیت شبکه ، ضعف سیستم های کامپیوتری و شبکه های اجتماعی را می یابد و رفع می کند. اطلاعات افراد معروف و مشهور مانند بازیگران ، اینفلوئنسرها ، اشخاص سیاسی و… نیز در معرض هک و دسترسی غیرمجاز قرار دارند.

جرم هک شبکه های اجتماعی مانند هک اینستاگرام ، هک تلگرام ، هک فیسبوک و… نیز بسیار سنگین است و توسط پلیس فتا پیگیری می شود.

مجرمان تمام اطلاعات خصوصی شما از جمله فیلم ، عکس ، متن چت ها و یا دسترسی به اطلاعات خود گوشی در تلگرام ، وایبر ، لاین ، اینستاگرام و… را در اختیار می گیرند. در نتیجه به عنوان سوء استفاده برای اینکه اطلاعات را منتشر نکنند از شما درخواست پول می کنند. به این صورت است که هکر اخاذی را آغاز می کند.

هک شبکه های اجتماعی

نشانه های هک شبکه های اجتماعی

  • غیرفعال شدن آنتی ویروس
  • پیام های پیوسته Popup
  • ارسال ایمیل برای افراد مختلف بدون اطلاع صاحب آن
  • نصب شدن برنامه های جدید در حالی که صاحب کامپیوتر یا تلفن همراه از آن ها اطلاعی ندارد
  • تغییر یا غیرفعال شدن رمز عبور
  • خرید اینترنتی یا برداشت وجه از کارت بانکی شما
  • مصرف ترافیک بالای اینترنت

جرم هک شبکه های اجتماعی

طبق ماده 3 قانون جرائم رایانه ای ، هر نوع دسترسی غیر مجاز یا هک اطلاعات شخصی و محافظت شده کامپیوتری و مخابراتی ،  جرم محسوب می شود و مجازات دارد.

بر اساس این قانون ، هکر به 91 روز تا یک سال حبس محکوم می شود یا جزای نقدی آن از پانصد هزار تا دو میلیون تومان در نظر گرفته می شود. بنا بر رای قاضی ، هر دو این مجازات را نیز می توان در نظر گرفت.

شاید این مجازات چندان سنگین به نظر نیاید. اما هکر علاوه بر جرم هک اطلاعات شبکه های اجتماعی مشمول مجازات جرائم دیگر نیز می شود. در پروسه هک کردن اطلاعات ، سرقت و کلاهبرداری و… نیز انجام می شود. سپس فردی که از او سوء استفاده شده باید از هکر شکایت کند. این امر باعث می شود جرم هکر سنگین و سنگینتر شود.

هک گوشی موبایل

معمولا گوشی های موبایل اطلاعات زیادی دارند که شامل شماره تلفن مخاطبان ، عکس ، فیلم ، اطلاعات شخصی در شبکه های اجتماعی هستند. در نتیجه هک گوشی می تواند برای فرد قربانی دردسرساز باشد.

نشانه های هک گوشی موبایل

هک شدن گوشی موبایل نشانه های مختلفی دارد که در اینجا به چند نمونه اشاره می کنیم.

  • خاموش شدن پی در پی و بدون علت گوشی
  • گرم شدن گوشی
  • دریافت پیامک شامل کدهای اطلاعاتی و امنیتی نامشخص

اگر این نشانه ها را مشاهده کردید ممکن است مشکل از جای دیگر باشید. ولی بهتر است این هشدارها را جدی بگیرید تا اتفاقات غیرقابل جبران رخ ندهد.

نحوه شکایت از کلاهبرداری و جرائم اینترنتی

فردی که مورد سوء استفاده قرار گرفته است می تواند به دادسرای جرائم رایانه ای مراجعه کند و از هکر شکایت کند.

برای اثبات جرم ، فرد باید مدارکی را همراه داشته باشد تا قاضی بتواند به حرف های شاکی استناد کند. در صورتی حمله هایی مانند هک گوشی موبایل ، کامپیوتر و رایانه و شبکه های اجتماعی اتفاق افتد پلیس فتا تلاش خود را می کند و نهایت همکاری را با فرد قربانی دارد. جرم هک شبکه های اجتماعی توسط قاضی تعیین می گردد چون هکر به حریم شخصی فرد دیگری تجاوز کرده است.

جرایم رایانه ای

جرم هک انواع  شبکه های اجتماعی

جرم هک اینستاگرام

به دلیل افزایش محبوبیت و استفاده همگانی از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام ، با افزایش مخاطبان ، هکرها نیز برای سوء استفاده افزایش یافته اند.

گروهی با هک اکانت اینستاگرام ، اطلاعات خصوصی آن ها را به دست می آورند و اخاذی می کنند. برای عدم دسترسی سودجویان به شبکه های اجتماعی توصیه می شود از احرازهویت های چندمرحله ای استفاده کنید. سعی کنید از رمز عبورهای مجزا استفاده کنید.

بر روی لینک های مشکوک و از منابع نامعتبر کلیک نکنید. به این صورت است که امنیت شبکه های اجتماعی تا حدودی تامین می گردد.

به هر حال اگر اینستاگرام شما هک شده است برای پیگیری جرم هک شبکه های اجتماعی ، می توانید به دادسرا مراجعه کنید و شکایت خود را اعلام نمایید. پیگیری جرم هکر برای هک شبکه های اجتماعی توسط پلیس سایبری و پلیس فتا انجام می شود.

جرم هک تلگرام

تلگرام نیز یکی از شبکه های اجتماعی است که طرفداران و مخاطبان زیادی دارد. به این علت که برای استفاده از تلگرام باید از فیلترشکن استفاده کرد، برخی رو به طلاگرام ، موبوگرام و… آورده اند که احتمال هک شدن را افزایش می دهد.

در ضمن افرادی که این نرم افزارها و برنامه های کاربردی را ساخته اند به صورت پیش فرض به اطلاعات شما دسترسی دارند که این خطرناک است.

یکی از راه های بررسی اینکه چه کسانی به تلگرام شما وارد شده است به روش زیر است:

روی آیکون سه خط بالای برنامه تلگرام کلیک کنید، روی گزینه settings کلیک کرده وسپس به قسمت privacy and security بروید. در بخش active sessions  نشست های فعال را می توانید مشاهده کنید. اگر هر کدام ناشناس بود غیرفعال کنید.

اگر تلگرام شما هک شده است می توانید از طریق دادسرای رسیدگی به جرائم رایانه ای برای هک شکایت کنید. در این صورت هکر مشمول جرم هک شبکه های اجتماعی می شود. جرم هکر بنابر رای قاضی تعیین می گردد.

اگر در زمینه مسائل حقوقی ، هک شبکه های اجتماعی و جرم آن درخواست مشاوره دارید قبل از اقدام به شکایت یا هر اقدام قانونی ، می توانید از گروه وکلای پیروز مشاوره حقوقی تخصصی دریافت کنید. به این ترتیب می توانید هزینه های خود را کاهش دهید.

اگر سوالی در خصوص جرم و پیگیری هک شبکه های اجتماعی دارید می توانید در انتهای مقاله بخش نظرات آن را مطرح کنید.

وکلای پیروز

وکلا، حامیان کارآزموده ای هستند که دست در دست دادخواهان و ستم دیدگان،با بهره گیری از قدرت قلم و قوت کلام خود، به حفظ جان، مال و آبروی آنان اهتمام می‌ورزند. از این رو جمعی از وکلا برای ایجاد سایه ای امن از دفاع پیروزمندانه برای شهروندان، اقدام به تاسیس گروه حقوقی وکلای پیروز نموده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.